Afvallen met Appelazijn

Afvallen met appelazijn, je hebt vast wel eens gehoord van dit wondermiddel waarmee je ook van je overgewicht af kunt komen. Uit onderzoek blijkt dat appelazijn veel voordelen biedt voor je gezondheid. Het heeft een reinigende werking, het verhoogt je stofwisseling, en je zou hierdoor kunnen afvallen. Hoe het werkt? Lees snel verder en kijk of appelazijn ook voor jou een oplossing zou kunnen bieden.

Wat is appelazijn

Appelazijn is een heel oud middeltje met een heel veelzijdige werking. Voor sommige mensen een hulpmiddel in de keuken, en voor anderen een wondermiddel voor het lichaam.
Appelazijn is niet hetzelfde als gewone wijnazijn. Appelazijn wordt, zoals je natuurlijk al dacht daadwerkelijk gemaakt van appels die gefermenteerd worden. Als appelsap gaat gisten worden de zoetstoffen van de appels getransformeerd naar alcohol en dan noemen we het wijn of, zoals in dit geval, eigenlijk appelcider. Als er tijdens dit proces lucht bij de wijn komt, gaat het transformatieproces heel langzaam verder en wordt de alcohol verder omgezet in zuur. Het product is wordt dan appelazijn.

Gezonde aspecten van appelazijn

Je kunt appelazijn zowel inwendig als uitwendig gebruiken. De gezondheidsvoordelen zul je pas merken als je het een week of 4 hebt gebruikt. Je kunt appelazijn inzetten voor:

 •  Een te hoog  cholesterol
 •  Remt ontstekingen zoals jicht en reuma
 •  Antiseptische werking, bijvoorbeeld bij keelpijn
 •  Geeft verlichting bij gewrichtspijn
 •  Verbetert de huid
 •  Werkt ontgiftend en reinigend

Afvallen met Appelazijn

Appelazijn is inmiddels een bekend middel om je te helpen bij het afvallen. Als je op internet zoekt zie je dat de reacties op het gebruik van appelazijn heel verschillend zijn, sommigen vallen af en hebben goede resultaten behaald, terwijl het bij andere geen resultaat geeft.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar afvallen met appelazijn, met toch over het algemeen bemoedigende resultaten:
Zo bleek bijvoorbeeld uit een onderzoek dat appelazijn helpt bij het verbranden van vet. In een test kreeg een deel van de deelnemers 30 ml appelazijn bij het ontbijt. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze personen een snellere vetverbranding hadden dan de proefpersonen die alleen maar water kregen bij het ontbijt.
Ook blijkt er een duidelijk verband te zijn met de vermindering van vetopslag. Tijdens een onderzoek werden de deelnemers onderverdeeld in drie groepen: De eerste groep kreeg 12 weken lang iedere morgen 30 ml appelazijn, de tweede groep kreeg 15 ml, en groep 3 kreeg helemaal niets. Na de 12 weken bleek dat de eerste 2 groepen een lagere BMI hadden dan 12 weken daarvoor. Bij de deelnemers van de derde groep was er niets veranderd.

Afvallen met appelazijn werkt op veel verschillende vlakken:

 •  Het versnelt de stofwisseling
 •  Stimuleert de vetafbraak
 •  Verhoogt je energie
 •  Vermindert je hongergevoel
 •  Verbetert de spijsvertering
 •  Werkt reinigend en ontslakkend

Hoe gebruik je Appelazijn

Als je wilt afvallen met appelazijn neem je 3 maal daags voor* de maaltijd een glas water met 2 eetlepels appelazijn. Je kunt zelf bepalen of je koud, lauw of warm water gebruikt, dit hangt af van je eigen voorkeur.
Het is natuurlijk ook mogelijk om de appelazijn te gebruiken in je salade. Zo hoef je het niet voor je maaltijd in te nemen In plaat s van je gebruikelijke dressing kies je dan voor appelazijn: een gezond en smakelijk alternatief!

Voor het stimuleren van je gezondheid neem je dagelijks een glas water met 2 a 3 theelepels appelazijn eventueel met een beetje honing als je het te zuur vindt.

LET OP
*Als je ‘s ochtends je appelazijn drinkt, dan is het verstandig om toch eerst even iets te eten ter bescherming van je maag. Zo voorkom je dat de appelazijn op een lege maag komt. Voor de rest van de dag neem je de appelazijn een half uur voor de lunch en voor het avondeten.

Het zuur van appelazijn kan het glazuur van je tanden aantasten. Drink daarom je appelazijn met een rietje en spoel je mond na gebruik even met water. Wacht daarna nog een half uurtje met tanden poetsen.