Doe je gezonde boodschappen online!

Wie gezond en duurzaam wil afvallen moet allereerst goed nadenken over wat wel en niet in je winkelmandje beland. Voor veel mensen is de supermarkt een grote valkuil. Veel mensen kopen hier ongezonde producten. Denk aan groente uit blik, ontbijtkoek, walkdkorn-brood, yoghurtdrinks en ga zo nog maar even door. Veel producten in de supermarkt zien er super gezond uit. Ze hebben een aantrekkelijke verpakking, en bevatten zogenaamd nauwelijks suiker en vet. Wie echt gezond wil eten, en duurzaam wil afvallen, doet er goed aan om zoveel mogelijk gezonde en verse producten uit de supermarkt te kopen. Tip: Bestel je boodschappen simpel en snel online. Laat je boodschappen thuisbezorgen. Dit bespaart een hoop tijd en energie!

Wat zijn gezonde boodschappen uit de supermarkt?

Probeer bij de afdeling “dranken” zoveel mogelijk frisdrank en “fruit-dranken” te vermijden. Kies daarentegen voor gezonde boodschappen als amandelmelk of spelt thee. Zorg ook dat je niet vergeet om fruit mee te nemen bij de supermarkt. Het wordt aanbevolen om elke dag minimaal 2 stuks fruit tot je te nemen. Fruit zit bomvol vitamine C. Dit makt je lichaam niet alleen slank, maar ook gezond en sterk! Probeer altijd voor vers fruit te gaan. Gezonde voorbeelden zijn aardbeien, bosbessen, bramen, appels, kiwi’s en sinaasappels. 
Doe je gezonde boodschappen online!

Het is natuurlijk ook geen geheim dat groenten gezond zijn. Het wordt aanbevolen om elke dag minimal 200 gram verse groenten te eten. Vermijdt dus de worteltjes en doperwten uit blik. Kies zoveel mogelijk voor verse producten. Hierbij kun je denken aan een verse broccoli, een verse bloemkool, aubergine, bieslook, spruitjes, tomaatjes,worteltjes, witlof enzovoort. 

Wat moet ik verder niet vergeten?

Wist je dat het ook erg gezond is om te koken met afwisselende kruiden en specerijen? Deze verhogen je weerstand en kunnen het risico op erge ziektes verkleinen. Populaire en heerlijke kruiden zijn basilicum, kaneel, komijn, koriander, marjolein en steranijs. Stuk voor stuk smaakvolle en gezonde toevoegingen die je zeker eens mee moet nemen uit de supermarkt!

Verder is het ook aan te raden om regelmatig producten als nootjes, gezonde oliën (bijvoorbeeld olijfolie, sesamolie) mee te nemen. Ook peulvruchten, vlees, vis(!), en zaden zijn typische producten die gezond voor je zijn. Gezond en gevarieerd eten legt de basis voor een gezond gewicht!  Bekijk direct de actuele korting van Albert Heijn en doe jouw boodschappen nu extra voordelig online!