Gezond en blijvend afvallen begint hiermee

Gezond en blijvend afvallen

Gezond en blijvend afvallen begint met de juiste kennis. Want wat is nu goed en wat is nu slecht? Er bestaan zoveel verhalen en fabels over wat goede voeding is. Daar kun je van in de war raken. Daarom leggen wij graag helder en gemakkelijk uit waar je op moet letten als je gezond en blijvend afvallen wilt. In dit artikel geven we vier heldere tips die jou op weg helpen naar een gezond en aantrekkelijk lichaam. Waardoor je een stuk langer en gelukkiger leeft.

1. Ga voor natuur!

Houd dit in je achterhoofd: Alles uit een pakje of fles is in principe slecht. Waarom? Omdat er e-nummers en middelen in worden gestopt die ervan nature niet in zitten. Dat snapt jouw lichaam en dat maakt je dik. Maak dus je eigen maaltijden, saus, salade, pasta en soep. Dan weet je wat er in zit. Kies ook voor volkorenproducten. Daarvan weet je zeker dat je zoveel mogelijk voedingsstoffen en vezels binnenkrijgt. Vezels helpen jouw lichaam suikers op een juiste manier om te zetten in energie. En dus niet in kilo’s!

Alles uit een pakje of fles is in principe slecht.

Ga een stapje verder door voor biologisch te kiezen. Van deze producten weet je zeker dat ze zijn verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en mest. Bovendien zijn biologische groente-, vlees- en visproducten dieper en puurder van smaak.

ga voor fruit

2. Niks uit een pakje

Dit is heel belangrijk. Drink geen frisdranken uit fles of pak. Hetzelfde geldt voor sauzen trouwens. Beide zitten bomvol toegevoegde suikers en zout. Vaak bevatten ze ook veel conserveringsmiddelen. Allemaal slecht voor jouw lichaam. En funest als je gezond en blijvend afvallen je wens is. Kies altijd voor water, thee of koffie (niet te veel) en verse geperste sappen. Sappen uit pak zijn echt stuk voor stuk slecht. Er zijn helaas geen uitzonderingen. Controleer zelf de voedingstabellen maar. Geen vezels, wel e-nummers en toegevoegde suikers.

3. Eet veel groente en fruit

Probeer zoveel mogelijk groente en fruit te eten. Het helpt om aardappels, brood en rijst te vervangen voor groente. Dan sla je twee vliegen in een klap. Kies als vervanging bijvoorbeeld voor paddenstoelen, aubergines in plaat van lasagnebladen, bonen en wortel.

4. Drink water, water, water

Het beste dat je kan doen is heel veel water drinken, het helpt bij afvallen. Vooral als je veel vezels eet, heb je water nodig om de vezels makkelijk door je darmen te voeren. Water is de eerste levensbehoefte. Jouw nieren hebben water nodig om afvalstoffen af te voeren. Drink ’s ochtends voordat je iets doet twee glazen water. Dan help je de nieren op te starten en kunnen ze harder voor je werken. Onderschat nooit de kracht van water.

Gezond en blijvend afvallen tips

Dit waren slechts vier tips om je op weg te helpen. Je kunt natuurlijk nog veel meer doen. Lees in een ander artikel meer goeie tips waarmee ook jij snel gezond en blijvend afvallen kunt. Succes!

 

Klik hier om 50 heerlijke recepten te ontvangen