Snel en gezond afvallen met 4 simpele tips

Begin nu met snel en gezond afvallen

Is het een mythe? Snel en gezond afvallen, kan dat wel? Het ligt eraan wat jij vindt dat snel is. Buiten kijf staat dat meer dan een kilo per dag afvallen of aankomen echt niet goed is voor het lichaam. Dat is dan ook niet het uitgangspunt van dit artikel. Maar met de nodige tips en kennis kan ook jij snel en gezond afvallen. De kunst is om een gezonde eet- en leefstijl te kiezen. Met deze gouden tips kom je al een heel eind.

Ga voor vers

Eet zoveel mogelijk verse producten. Verse zoals groente, fruit en gevogelte zitten vol met gezonde bouwstoffen die energie geven. Verse producten bevatten geen verkeerde E-nummers noch toegevoegde suikers noch zout. Je weet dus precies wat je eet en drinkt.

Zeg nee tegen sap en saus uit pak

Gewoon niet doen. Sauzen en sappen maken dik. En nog erger, er zitten geen voedingsstoffen in, geen vezels en geen vitaminen. Snel en gezond afvallen is dus praktisch onmogelijk als je deze producten deel uit maken van je dagelijkse voeding. Dus geen mayo, green tea, ketchup, taksi, curry, sinaasappelsap of zogenaamde huisgemaakte sauzen en ook geen dressings uit pak of fles. Maak je eigen sauzen, verse jus, smoothies en dressings. Als je persé iets uit een potje op je boterham wilt smeren, kies dan voor mosterd.

Ga voor onbewerkt

In het verlengde van de vorige tip. Kies je voor vers, dan kies je vaak automatisch voor onbewerkte producten. Tenminste als je goed op let. Want het kan dan wel wel verse pastasaus of verse kipfilet heten, weet je wat er allemaal in zit? Hoe kan iets vers zijn terwijl er al zoveel aan toegevoegd en bewerkt is? Hou je van kipfilet op je clubsandwich? Bak dan lekker zelf een biologische kipfilet! Veel voedzamer, eerlijker én lekkerder. En een stuk beter voor je spijsvertering trouwens. Waardoor je makkelijker snel en gezond afvallen zal.

Kies voor vezels

Het geheim van snel en gezond afvallen is simpeler dan je denkt. Eet genoeg vezels. Bonen, groente, fruit en volkoren producten. Vezels zorgen ervoor dat natuurlijke suikers langzaam worden opgenomen in je lichaam. Zo heb je er lang plezier en energie van. Gooi nooit de vezels weg van je versgeperste jus d’orange. Die maken het juist gezond. Kijk altijd achterop de verpakking van brood, pasta en graanproducten! Staat er meel op of bloem? Meel is beter dan bloem en hoe groter het aandeel vezels en volkoren, hoe beter! Kies producten met meer dan 5 gram vezels per 100 gram. Dan zit je gemiddeld goed.

Meer tips voor snel en gezond afvallen

Hou je je aan deze vier gouden tips dan kan het bijna niet meer mis gaan. Ben je al toe aan een paar nieuwe tips lees dans ons artikel over gezond en blijvend afvallen.