Witte Thee en Afvallen

Witte Thee en Afvallen. Maak het onderdeel van je gezond afvallen plan

Witte thee is veel minder bekend dan de groene of zwarte variant, en dat is eigenlijk jammer want deze thee is niet alleen erg lekker en zacht van smaak het is ook nog eens erg gezond.

De chinezen drinken deze lekkere thee al eeuwen lang. Het zou zelfs gezonder zijn dan groene thee.

Wat is deze drank precies? Is het echt zo gezond en helpt deze thee je bij het afvallen? Moeten we het onderdeel maken van je persoonlijke gezond afvallen plan?

 

Keizerlijke drank

Voor witte thee worden de jongste en eerste blaadjes van de theeplant gebruikt. Dit maakt dit vocht relatief duur.

Het heeft de bijnaam van Keizerlijke drank omdat het vroeger voornamelijk de keizers waren die deze thee dronken.

Verder is deze thee het minst bewerkt. Het heeft een lichte kleur en is bloemig van smaak en wordt niet bitter, zoals bijvoorbeeld groene- of zwarte thee, als je hem lang laat trekken.

 

Is witte thee gezond?

Ja, het is een heel gezond drankje, dus je kan het veel drinken.

Van deze thee is bekend dat het erg veel anti-oxidanten bevat, meer zelfs dan groene thee.

Dit is ook onderzocht door Professor Declan Naughton van de Kingston University.

Hij zegt dat onderzoek heeft aangetoond dat witte thee antiverouderingseffecten heeft en een hoge mate van anti-oxidanten bevat, die kanker en hart-, en vaat ziekten kunnen voorkomen.

 

Thee werkt als een facelift

Wetenschappers hebben ook ontdekt dat witte thee rimpels voorkomt. Dit komt doordat er stoffen zitten in de thee die de enzymen afbreken die in de huid elastine en collageen aanvallen.

Collageen en elastine zijn stoffen die de huid jong houden, verstevigen en herstellen. Verder zorgen de anti-oxidanten in de witte thee voor de aanmaak van nieuwe cellen waardoor ze het verouderingsproces in de huid als het ware vertragen.

Zo werkt deze thee dus als een soort facelift, nog een plus punt om onderdeel te maken van je gezond afvallen plan!

 

Helpt witte thee ook bij het afvallen?

Er is natuurlijk ook onderzocht of witte thee helpt bij het afvallen.

Voor dit onderzoek zijn plantenextracten van deze thee gebruikt waaruit bleek dat de thee helpt bij de vertering, opname en opslag van vet in het lichaam. Het blijkt ook dat de thee de aanmaak en groei van vetcellen vermindert en dat het de afbraak van vet uit deze cellen verhoogt.

Dit onderzoek is alleen uitgevoerd met vetcellen dus niet op levende personen. Bij menselijke vetcellen op kweek bleek dat als deze vetcellen werden bewerkt met witte thee extracten ze meer vetafbraak laten zien en ook dat de groei van vetcellen werd verminderd.

Positief hierbij was dat de vetcellen zelf niet werden aangetast. Deze extracten helpen dus bij het terugdringen van de hoeveelheid vet in cellen.

Maak het onderdeel van je persoonlijke gezond afvallen plan

Het bovenstaande onderzoek werd niet uitgevoerd met witte thee maar met extracten van de witte theeplant, toch hoeft dit niet te betekenen dat witte thee niet helpt bij het afvallen. Daarom heeft deze keizerlijke drank een aantal sterke positieve punten die goed passen in je gezond afvallen plan:

 

Positieve punten 

  • Kies voor witte thee in plaats van frisdranken of vruchtensappen. In witte thee zitten geen calorieën. Als je meer thee drink dan vruchtensap zul je sowieso gewicht verliezen.
  • Ben je een thee liefhebber? Kies dan vaker voor witte thee, je zult je goed voelen en je huid zal stralen.
  • Doordat deze thee een zoete smaak heeft, hoef je niets (suiker) aan de thee toe te voegen. Ook dit helpt bij het afvallen.
  • Door veel te drinken zul je snel een verzadigd gevoel krijgen waardoor je uiteindelijk minder tussendoortjes gaat eten. Dit zal je dan weer helpen bij het afvallen.
  • Witte thee kent veel gezondheidsvoordelen. Alle reden dus om vaker een kopje thee te drinken

 

Waar koop je witte thee

De Weegschaal Webwinkel

Je kunt deze thee gewoon in de supermarkt kopen, maar ook op internet zijn verschillende leveranciers vinden. Wil je kiezen uit een uitgebreid assortiment bezoek dan eens in de webshop van De Weegschaal. Al ruim 25 jaar een gerenommeerde specialist op het gebied van de verkoop van gezonde en natuurlijke producten. Ze hebben ook een fysieke winkel in Maarssenbroek waar je geur van verse thee kan opsnuiven. Ben je daar in de buurt, loop dan eens binnen, daar vind je verschillende soorten witte thee in verschillende prijsklassen.

 

Beste hier Witte Thee Beste hier Witte Thee

 

Op de vraag of je echt kunt afvallen met witte thee kunnen we ja en nee antwoorden.

Van deze thee alleen zul je niet veel gewicht verliezen.

De onderzoeken die zijn gedaan werden immers uitgevoerd op vetcellen en niet op levende mensen. De thee kan je wel ondersteunen.

Als je kiest voor een gezondere eet- en drinkgewoontes dan is witte thee een echte aanrader. Zo kun je eenvoudig andere suikerrijke dranken inruilen voor witte thee. Je drinkt een lekkere zoetige thee zonder dat je teveel suiker binnenkrijgt en waardoor je minder last hebt van suikerdips.

Heb je meer ondersteuning nodig en wil je meer weten over een gezond eet- en drinkpatroon? Lees dan eens verder op de site van het Katja Callens. Daar leer je op een leuke en makkelijke manier om gezond én blijvend af te vallen door een persoonlijke gezond afvallen plan!