Gezond afvallen met shakes lukt ook jou met deze tips

Is dat écht mogelijk, gezond afvallen met shakes? Ja hoor, heel goed zelfs. Waar je vooral op moet letten is de juiste hoeveelheid eiwitten in de shake. Zorg ervoor dat die hoeveelheid goed is afgestemd op jouw behoefte en het gaat gemakkelijker dan je denkt!

Gezond afvallen met de juiste dieet shakes

Je kunt wel zo’n 2 tot 3 kilo per week afvallen met de juiste afval shakes. Ik zal je vertellen hoeveel en welke shakes het beste zijn in welke situatie. Bestel dus niet de eerste de beste eiwit shake die op je scherm verschijnt. Dat is verleidelijk, dat snap ik, maar hou je in en lees dit artikel eerst rustig door.

Het gevaar van een verkeerd gekozen shake dieet

Met de deur in huis, van verkeerde shakes kom je juist aan. Hoe duurder betekent niet hoe beter. Het is vooral het soort dieet shake, het aantal shakes, de inhoud en het moment waarop je de afval shake drinkt, dat het succes bepaalt. een doordacht plan en schema zijn cruciaal als je gezond afvallen met shakes wilt.
Drie lekkere eiwitshakes met fruit | Gezond Afvallen Voor Iedereen

Verschillende soorten shakes

Welke shakes je ook kiest, de bedoeling van het product is altijd om vet sneller te verbranden. Er bestaan groente shakes voor ontgifting, dieetshakes die de vetverbranding verhogen, eiwitshakes voor sporters en fruit shakes voor een optimalere verbranding en gezondheid.

Een goede eiwit shake of dieet shake vermindert je hongergevoel en optimaliseert de spijsvertering!

De bedoeling van een goede dieet drank is om je vetverbranding te activeren en waarvan de belangrijkste voedingsstof eiwit is. Eiwit is zo belangrijk omdat het het hongersignaal van de maag naar de hersenen kalmeert. Dat gevoel van ‘trek’ of ‘honger’ is wat het zo lastig maakt om af te vallen. Het is dus zaak dat gevoel zo veel mogelijk te voorkomen. Dan maak je het jezelf een stuk comfortabeler. Eiwitten worden langzaam afgebroken en dus duurt het langer voordat je weer trek krijgt. Daarnaast zit er een stof genaamd ghreline in eiwitten die je stofwisseling extra aan het werk zetten. Je verbrandt hierdoor sneller en beter.

Gezond afvallen met shakes, maar welke?

Eerst moet je bedenken hoeveel je dagelijks beweegt. Beweeg je intensief en sport je veel? Dan heb je andere stoffen nodig en een andere hoeveelheid shakes nodig dan iemand die een zittende baan heeft. Beweeg je erg weinig? Ga dan bewegen als je wilt gezond afvallen met shakes! Grofweg onderscheid ik twee types:

De normaal bewegende mens
Je sport niet intensief maar beweegt wel ieder uur 5 minuten. Wandelen en traplopen bijvoorbeeld. Eens of meerdere malen per week doe je iets intensievers zoals een half uur fietsen of stevig wandelen. Plantaardige eiwitten zijn voor jou het beste. Hier zitten minder toegevoegde stoffen in waar je lichaam anders ook weer vanaf moet zien te komen. Zo natuurlijk mogelijk is belangrijk. Vermijd soja (lang verhaal) maar kijk zeker eens naar de mogelijkheden van henneppoeder. En nee daar wordt je niet high van, dat beloof ik je.

Welke shake je ook kiest, ga altijd voor een eiwit shake met zo min mogelijk zoetstoffen.

De intensief bewegende mens
Beweeg je dagelijks meer dan een uur echt intensief? Zo intensief dat je zweet? Dan zijn dierlijke whey producten een goede optie. Dierlijke eiwitten verhogen je prestaties en gaan spierafbraak tegen. Je hebt dus ook minder spierpijn. Drink nooit teveel dierlijke shakes! Een mix met plantaardige eiwitten is aan te raden. Vooral op een rustige dag.

Gezond afvallen met shakes is hip | Gezond Afvallen Voor Iedereen

Hoeveel shakes om gezond af te vallen?

Hoeveel shakes je drinkt ligt aan hoeveel je drinkt in één keer en hoeveel je beweegt en nadenkt. Want je hersenen verbruiken erg veel energie. Drink nooit maar dan ook nooit alleen maar shakes. Wil je heel snel veel afvallen en alleen shakes drinken om dat voor elkaar te krijgen? Dan is een sapkuur een beter idee. Let daarbij wel op de gevaren van spierafbraak en lusteloosheid. Wil je gezond afvallen met shakes? Ga dan voor maximaal twee shakes per dag en eet daarnaast gezond. Bonen en groene groentes zitten ook vol met gezonde eiwitten. Een glas biologische melk bevat veel gezonde dierlijke eiwitten.