slank trouwen op de dag van je huwelijk

Een doel wat veel aanstaande bruiden op hun huwelijk checklist stellen voordat ze gaan trouwen is slank trouwen. Bijvoorbeeld 5 kilo afvallen, of meer natuurlijk, zodat zij er slank in hun trouwjurk uitzien. Wanneer je wat overgewicht hebt is het sowieso gezond om 5 kilo af te vallen, en dan kan jouw huwelijk een goede motivator zijn. Maar dan wil je wel weten hoe je het slimst afvalt en snel resultaat boekt voor de trouwdag zonder dat het een ongezonde obsessie wordt.

Dat hebben wij daarom dan ook uitgevogeld. Als je slank voor de ceremoniemeester wilt verschijnen, dan zal je deze 4 tips willen volgen. Daarnaast zijn op deze pagina vele verwijzingen naar artikelen op deze site met tips en adviezen.
We gaat van start met een maken van een plan.

Maak een plan.. 

Hoeveel je kunt afvallen zodat je slank trouwen gaat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid tijd die je nog hebt voor je trouwdag. Maar het is belangrijk dat het doel realistisch is, anders dan raak je sowieso ontmoedigd en zal je uiteindelijk misschien helemaal niet afvallen.

Wees realistisch

Ook moet je kijken naar de maat die jij van nature hebt, wanneer je altijd een maatje 38 hebt gehad dan is het niet realistisch om nu een maatje 34 te willen hebben. Iedereen heeft nou eenmaal een andere lichaamsbouw en daar kun je niks aan veranderen. Maar wanneer je als student maat 38 had en nu aan een 42 zit dan kun je hier zeker naar terugwerken. Je moet dus een Gezond Afvallen Plan maken om dit te realiseren. Een doel zetten van het gewicht of de maat die je op jouw trouwdag wilt hebben, en daar kun je onder geen enkel beding vanaf wijken. Waarom? Vraag je jezelf misschien af, nou zo komen we bij punt 2.

 

Slank in jouw trouwjurk

slank in trouwjurk op de dag van je huwelijk

Op je trouwdag  draag je uiteraard een trouwjurk, het kledingstuk waarin je slank trouwen wilt. Het belangrijkste is dan dus ook dat deze trouwjurk jou perfect past op de trouwdag. Hierom is het ook zo belangrijk dat je jouw doel behaald, je koopt deze jurk namelijk ver van tevoren in de maat die je wilt hebben op de dag van het trouwen. Wanneer jij jouw doel dan niet hebt behaald zal de trouwjurk niet passen en zie je zeker niet slank in jouw trouwjurk uit. Dit is een van de motivatiefactoren die je achter de hand moet houden wanneer je het moeilijk krijgt.

Het kiezen van de trouwjurk

Wanneer je gaat shoppen voor jouw trouwjurk is het belangrijk om met het personeel van de winkel te overleggen over jouw plan om 5 kilo af te vallen. Zij maken dit soort wensen vaker mee en kunnen jou ook helpen met het kiezen van de juiste maat voor de trouwjurk. Bovendien weten zij hoeveel er nog in de trouwjurk aangepast kan worden wanneer je toch niet precies de maat hebt van de trouwjurk op de trouwdag.

Wanneer je de trouwjurk al hebt gekocht

Wanneer je laat begint met afvallen en je dus ook nog maar 5 kilo afvallen wilt dan kan het zijn dat je de trouwjurk al hebt gekocht. Voordat je dan begint met afvallen is het belangrijk om de bruidsmodewinkel te bellen waar je jouw jurk hebt gekocht. Zij kunnen je vertellen hoeveel de jurk nog aangepast kan worden en hoeveel je dus kunt afvallen om toch slank te kunnen trouwen. En wanneer blijkt dat je weinig of zelfs niet kunt afvallen omdat de jurk dan niet meer past dan moet je proberen om dit te accepteren en van je lichaam te houden zoals het is. Je kunt ervan uitgaan dat jouw verloofde toch wel van je houdt en je prachtig vindt, of er nou 5 kilo meer of minder aan je lichaam zit.

Een Gezond Afvallen Plan voor slank trouwen opstellen

Voordat je zomaar wat begint te doen is het slim om een plan om te stellen hoe je jouw afvaldoel gaat bereiken, wat je als het goed is al hebt gesteld. Je wilt natuurlijk wel resultaat boeken terwijl het ook vol te houden is, en dan wil je ook nog voorkomen dat je bridorexia ontwikkelt. Wat een onofficiële naam is voor het geobsedeerd raken met afvallen voor jouw trouwdag. Hierom wil je een gezond en compleet dieet opstellen wat gecombineerd met regelmatig sporten ervoor zal zorgen dat je op een gezonde manier toch naar het gewicht kunt gaan wat je wilt hebben.

Maak het niet te gek!

Dit heeft weer te maken met het stellen van een realistisch doel, maar ik ga het gewoon nog een keer zeggen. Je moet geen crashdieet nodig hebben om jouw doel te bereiken. Zo is 5 kilo afvallen binnen een week kan voor jou realistisch zijn als je amper eet, maar dat is geen gezonde manier om slank te trouwen. Doe jezelf dat dus niet aan en ga gewoon gezonder leven in plaats van jezelf uithongeren. Bovendien hou je crash diëten nooit voor altijd vol, en waarna je weer normaal gaat eten zal al het gewicht er net zo snel weer terug aankomen, en met een beetje pech ben je dan nog zwaarder dan voor je begon met diëten.

Hoe ga je dat gewicht dan kwijtraken?

Nu je weet waar je allemaal aan moet denken voordat je met het afvallen begint is het tijd om te weten hoe je dit dan op een gezonde manier voor elkaar krijgt. Dus hier komen vier tips die jou gaan helpen afvallen voor de trouwdag. Je huwelijk is een perfect emotivator, toch?

Tip 1: Vergeet niet te ontbijten!

Gezond OntbijtHet klinkt misschien slim om minder te eten wanneer je wilt afvallen en slank trouwen, maar het ontbijt is een maaltijd die je echt niet moet overslaan. Het eten van gezond ontbijt zal er namelijk voor zorgen dat je sneller afvalt. Wanneer je s ’ochtends niks eet zal je gedurende dag meer zin hebben in ongezonde snacks, waardoor je uiteindelijk meer calorieën binnenkrijgt dan wat je eigenlijk met ontbijten had binnengekregen.

Hier komt nog bij dat ontbijten jouw stofwisseling opstart waardoor je niet alleen begint met het verteren van eten maar ook het verbranden van vet. Wanneer je dus ontbijt zal je eerder beginnen met het verbranden van vet waardoor je ook meer afvalt.

Tip 2: Verander het soort eten dat je eet, niet de hoeveelheid

Gezond fruitZoals ik al noemde is het niet verstandig om weinig te eten wanneer je wilt afvallen voor jouw trouwdag. Nee je moet veranderen wat je allemaal eet. Dit houdt in dat je moet stoppen met eten van junkfood en andere snacks met veel vet of snelle suikers. Vervang dit door veel fruit, groenten en eiwitten. Onze Dieetlijst bevat boordevol inspiratie en je kan er direct mee aan de slag! Zorg er dus ook voor dat je alleen gezonde etenswaren in huis hebt, Blijf dus weg bij het gangpad vol met chips en snoep wanneer je boodschappen gaat doen. Elke dag moet je gewoon drie gebalanceerde en gezonde maaltijden eten met voldoende vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Wanneer je groenten, fruit, volkoren granen, wat vlees of vis enzovoorts consumeert bereik je dit gemakkelijk. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Gezond tussendoortjes

Natuurlijk zijn drie maaltijden niet genoeg en wil je af en toe een tussendoortje, dat mag, maar wel een gezond tussendoortje. Fruit en noten zijn hele simpele tussendoortjes die lekker zijn en ontzettend gezond. Maar ook een paar zoute stengels op zijn tijd doen je geen kwaad.

 

Tip3: Vergeet het drinken niet

Drink waterEen manier waarop veel mensen onbewust calorieën binnenkrijgen is door het drinken van frisdrank of alcohol. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door veel water te drinken. Niks lest de dorst beter dan water, en er zitten 0 calorieën in. Bovendien helpt water met je minder hongerig te voelen, waardoor je minder snel een reep chocolade zult kopen. En natuurlijk is het voor je lichaam natuurlijk ook gewoon belangrijk dat je genoeg water binnenkrijgt.

Tip 4: De beweging

Sporten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van afvallen voor het trouwen en slank kunnen trouwen, maar vergeet niet dat jouw dieet wel het allerbelangrijkst is. Hier moet je vooral een activiteit vinden die je leuk vindt om te doen, zoals zwemmen, tennis of hardlopen. Er zijn zoveel opties dat er voor jou ook iets tussen zal zitten. En je hoeft ook niet elke dag 1,5 uur in de sportschool te staan. Wanneer je enkele keren per week een half uurtje tot een uurtje in beweging bent ben je al fantastisch op weg. Dan kun je zeker wel slank trouwen als je jouw dieet ook verbetert.

Slank je huwelijk in..

Nou dit is het dan, 4 tips voor jouw Gezond afvallen Plan voor het afvallen voor de trouwdag zodat je slank je huwelijk in gaat. Wanneer je de bovenstaande stappen volgt, en er een persoonlijke draai aan geeft, dan ben ik ervan verzekerd dat jij er stralend uit zal zien op jouw trouwdag. Bovendien zal je er sowieso wel stralend uitzien, het is tenslotte je huwelijk, of je nou 5 kilo afvallen gaat of niet.

Vergeet dus niet dat je nu ook al prachtig bent en dat het belangrijkste van het trouwen uiteindelijk de liefde tussen jou en je aanstaande man is.